tisdag 11 september 2012

Passformer.

Nu när jag ändå är igång med bloggeriet igen tänkte jag ta upp en grej jag funderat på ett tag!
Min väninna skickade en länk till mig (som numera är borttagen) på arbetsförmedlingens hemsida, där H&M sökte tjocka damer som de kunde prova sin plussizekollektion på, och själva idén är ju super! Men - de gav strikta mått på hur man skulle vara byggd för att kunna delta. Nu är det visserligen ett bra tag sedan jag köpte något från H&M, men tidigare har jag då alltid fått plats i deras kläder - trots det dög jag inte, mina mått stämde inte alls. Och jag har tänkt lite på det sedan jag börjat fatshionblogga, det att vi är stora men så himla olika byggda. En brittisk tjej, vars blogg jag läser ibland, har samma storlek som jag men mina ben är typ hälften så stora som hennes ben. Naturligtvis lägger jag ingen värdering i det åt något håll, det är bara ett konstaterande. Men jag har sett det tydligare nu när jag tar kort på mig själv mycket oftare än tidigare, även om folk nämnt det ibland. Aldrig på ett negativt vis, utan just bara konstaterande - att för att vara tjock, så har jag rätt spinkiga ben. Däremot har jag större mage än många andra, och mindre byst. Vi är olika helt enkelt, och jag tycker det är fint och spännande och bra. Tyvärr tycks inte klädföretagen tycka det, och det är det som gör mig pissed. Varför inte prova ut kläder på olika sorters kroppar? Jag har rätt många kläder undanstoppade, som jag tänkt sy om eftersom de på det stora hela sitter asbra, men är alldeles fladdriga under armarna, på sidan av bysten liksom. För andra är det säkert på något annat vis, att kläderna sitter bra där de sitter dåligt på mig och så vidare.
Hey klädföretag - tänk större, på alla plan!


ps, när jag ändå är inne på hur kläder ska sitta, kanske ni kan ge mig lite råd? Jag använder i stort sett aldrig bh, jag behöver det inte och jag tycker inte att det är skönt. Ingen big deal. Men ibland har man ju blusar som är lite genomskinliga, och då kränger jag på mig något åbäke. De sitter som de ska när jag står och sitter upp, men när jag ligger på rygg är kuporna nästan helt tomma. Tuttsen plattar till sig väldigt, tydligen. Eftersom de flesta av er nog använder tutthållare regelbundet, kanske ni kan svara på om det ska vara så? Blir det så på er också, eller är det mig det är fel på? Eller ska jag leta efter en annan storlek, trots att de sitter bra när jag inte ligger ned? Eeeeh. Hilfe!

6 kommentarer:

Annika sa...

BH-tankar: Har du testat bh-ar utan "fasta" och stoppade kupor? Kanske kan funka bättre tänker jag.
Har faktiskt aldrig tänkt på hur de blir på mig, men jag ligger sällan ner med bh på heller när jag tänker efter...

Gretzel. sa...

Ja, det är bara ostoppade och utan byglar jag har :/

Jenky sa...

Det kanske är för att du använder bh utan bygel? Bygeln håller ju liksom upp brösten lite även när man ligger ner. Men jag tänker också att bh:n bör sitta bäst när man står/sitter upp? Det kanske blir knepigt att hitta en som passar i bägge lägen liksom? Om man inte har silikonbrön som aldrig ändrar form dvs. :D

Thunsorken sa...

Jag får också så, oavsett bh. Jag tror att det beror på att hullet liksom "flyter ut". Tyngdlagen helt enkelt. Om man är slank så är ju huden mer spänstig överlag. Jag äger ingen bh sedan jag var gravid i 3-4mån och nu har jag blivit van vid mjuka amningstoppar så jag får obehagskänslor bara av tanken att trycka in mig i en hård bh igen. Köp en topp istället :)

Gretzel. sa...

Jenx & Thunsorken: Ja, jag tror ni har rätt bägge två. Och det är ju ingen big deal eftersom jag har tutthållare typ en gång i halvåret. Men intressant att höra från andra! Men någon topp blir det nog inte, jag får helt enkelt ta av den innan jag lägger mig ned. Bara ha eländet när jag absolut måste, haha.

Anonym sa...

Denna artikel ger ljuset som vi kan observera verkligheten.